De eerste Solvay-conferentie

De zittingen vonden plaats tussen zondag 29 oktober 1911 en zaterdag 4 november 1911. De conferentie zelf was echter maar van maandag tot vrijdag.

Hendrik A. Lorentz was de voorzitter van deze eerste conferentie die werd gehouden in de herfst van 1911 te Brussel . Albert Einstein was tweede jongste fysicus aanwezig na Lindemann

Een overzicht van de aanwezigen :

Staand (L-R): Robert Goldschmidt - Max Planck - Heinrich Rubens - Arnold Sommerfeld - Frederick Lindemann -Maurice de Broglie - Martin Knudsen - Friedrich Hasenöhrl - Georges Hostelet - Edouard Herzen - James Jeans - Ernest Rutherford - Heike Kamerlingh Onnes - Albert Einstein - Paul Langevin.

Zittend (L-R): Walther Nernst - Marcel Brillouin - Ernest Solvay - Hendrik Lorentz - Emil Warburg - Jean Baptiste Perrin - Wilhelm Wien - Marie Curie - Henri Poincaré.

Weet dat Ernest Solvay zelf niet aanwezig was op de dag dat deze foto werd genomen en zijn hoofd er later werd op verwerkt, dat is ook de reden dat het groter lijkt dan normaal op de foto. Er moet voor de foto dus een stand-in werden gebruikt. ook dat kan een reden zijn, omdat deze zijn hoofd helemaal diende bedekt te worden.

De foto werd genomen door Benjamin Couprie.

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0