Met Open Bruggen de Haagse grachten verkennen

Voor het zesde jaar werden dit jaar de bruggen in het Haagse centrum nog vaker geopend voor doorvaart van de antieke salonboot Orient uit 1925.

Salonboot Rondvaart Den Haag  bracht in Den Haag als eerste een officieel Varend Monument als rondvaartboot in de vaart. Tijdens de grachtenrondvaart Open Bruggen worden diverse bruggen in het Haagse centrum geopend en is het mogelijk Den Haag vanuit een heel ander perspectief te ontdekken.

Via de Westermolens

Het is mogelijk een route te varen over de Bierkade over de Zuid Singelsgracht. De Orient vaart langs de oude gevels aan de Dunne Bierkade en langs de hofjes van Om en Bij. Met een fraai gezicht op het nieuwe centrum aan de horizon bij de Prinsegracht, vaart men via de Westermolens verder door in de richting van de Veenkade of via het Verversingskanaal richting Houtrust en Scheveningen.  

Salonboot Orient is in 2009 opgenomen als Varend Monument in het Nationaal Register Varende Monumenten omdat zij haar authentieke staat heeft behouden met bijzondere details zoals art-deco lampen, granito aanrecht en tramramen.

De laatste Open Bruggen-route van dit jaar op basis van losse kaartverkoop vindt plaats op 15 november. Voor groepen en gezelschappen blijft het mogelijk om de route te bevaren tot eind december.

Adres

Bierkade 18b
2512 AB gravenha
Nederland

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0