Catharina, de Grootste nog tien dagen in Hermitage Amsterdam

Na zondag 15 januari, de laatste dag van de tentoonstelling Catharina, de Grootste, vertrekt Europa’s meest illustere keizerin weer naar huis. Haar prachtige kunstverzameling, haar juwelen en japonnen, haar cameeën en haar minnaars reizen dan met haar mee terug.

Al meer dan 160.000 bezoekers hebben sinds de opening het leven van deze self-made woman meegemaakt en genoten van de mythes rondom haar persoon.

Lezing, schilderworkshop, films

Tijdens de laatste tien dagen van de tentoonstelling, van donderdag 6 januari tot en met zondag 15 januari, is een bezoek aan de Hermitage Amsterdam extra aantrekkelijk doordat het te combineren is met films, een schilderworkshop, een lezing en aanbiedingen in de Museumshop en het café.

Lezing

Zaterdag 7 januari, 14 uur, auditorium

Schilderijen, snuifdozen en minnaars: de collecties van Catharina de Grote door Michel Didier.

Schilderworkshop

Donderdag 12 januari, 14 uur, ateliers

Hofportret schilderen, rondleiding door de tentoonstelling met inspiratie van de prachtige hofportretten uit de tijd van Catharina de Grote. Daarna workshop zelf een portret maken met acrylverf. Aanmelden: educatie@hermitage.nl

Films

Iedere middag, leeszaal aan het einde van de tentoonstellingsroute

St. Petersburg and Imperial Residence – Tsarkoye Selo

St. Petersburg and Imperial Residence – Oranienbaum

In de Museumshop ontvangt de bezoeker 10 procent korting de collectie hedendaagse Fabergé-eieren. In het café krijgt de bezoeker koffie of thee naar keuze met een huisgemaakt ‘Catharina passievruchtentaartje’ voor 5, 50 euro (ipv 6,85) en korting op de speciaal voor de tentoonstelling geselecteerde wijnen.    

http://www.hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/catharina_de_grote/laatste_tien_dagen.htm

 

 

 

 

Datum:
5 januari 2017 / 15 januari 2017
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0