Drama op de Dam

Drama op de Dam – 7 mei 1945 vertelt het verhaal van de beruchte schietpartij op en om de Dam, het laatste grote bloedbad op Nederlands bodem. Stichting Memorial voor Damslachtoffers 7 mei 1945 slaagde erin de identiteit van de slachtoffers te achterhalen. In dit boek schetst Ludmilla van Santen hun tragische verhaal. Norbert-Jan Nuij beschrijft de historische context, Operatie Three Castles en de belevenissen van de verzetszussen Thea en Else Exalto.

Speciale vermelding verdient het indrukwekkende verhaal van Else Flim over verzetsman Aad Oosterbeek, ‘In het hart van de stad’. Verder bevat het boek bijdragen van Ad van Liempt en Annemarie de Wildt, en een voorwoord van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.

Na de onthulling van het namenmonument op de Dam, op 7 mei 2016, vormt deze uitgave van Stichting Memorial voor Damslachtoffers 7 mei 1945 een waardige afsluiting van een intensieve zoektocht naar de slachtoffers, getuigen en achtergronden van de schietpartij.

Naast de bewogen slachtofferverhalen, nieuwe opmerkelijke getuigen en aanvullend historisch onderzoek onderscheidt deze rijk geïllustreerde publicatie zich door de vondst van uniek, niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal.

De auteurs, bestuursleden van Stichting Memorial voor Damslachtoffers 7 mei 1945:  
Ludmilla van Santen is genealogisch onderzoeker, gespecialiseerd in onderzoek naar oorlogsslachtoffers, zoals de bemanningsleden van de verdwenen onderzeeboot O13 Still on Patrol, slachtoffers uit de West-Betuwe en van de Prinses Irene Brigade.
Norbert-Jan Nuij is historicus en onder meer auteur van Gaat u maar rustig slapen - Colijn en de mythe van mei ’40 (Hilversum 2000) en schreef voor 101 en 1001 vrouwen van Els Kloek.

Boekgegevens
ISBN: 978-90-9030241-6
hardcover, gebonden, 216 pagina’s
verschijningsdatum: 9 maart 2017
verkoopprijs: € 24,95

Verkrijgbaar via boekwinkels en te bestellen via de website van de stichting

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0