Wabi Sabi / Room with a View door Kasia Fortuna & Wanda Michalak

Wabi Sabi – the Love of Imperfection‘ van Kasia Fortuna & ‘Room with a View‘ van Wanda Michalak is een duo-tentoonstelling van twee fotografen, hun liefde voor reizen en twee volledig verschillende perspectieven op observatie en registratie.

‘Wabi Sabi – the Love of Imperfection’ van Kasia Fortuna

In Japan kunnen oneffen tanden als sexy worden beschouwd, schoenen die te groot zijn, zijn ‘schattig’ en een gebogen, kromme boom is iets om te koesteren.

Dit begrip van schoonheid leidt tot interessante combinaties van natuur en bruutheid (in Europese zin). Planten voor huizen lijken willekeurig samen geraapt, maar je zou je hierin vergissen. Ze zijn geliefd door hun eigenaars, worden zorgvuldig bewaterd en bewonderd door gasten en bezoek.

Een kleine vaas met bloemen kan op een trap staan voor een achtergrond van pijpen en meterkasten. Voor een toerist is dit verrassend, maar het werkt en het heeft zijn eigen schoonheid.

Ikebana is de oude kunst van het schikken van bloemen. ‘Wabi sabi’ kan ook deze prachtige kunstvorm omschrijven met gebogen en gedraaide takken die gekozen worden voor deze bloemenarrangementen.

Dit evenwicht tussen schoonheid en bevreemding biedt harmonie. In Japan kan men in ontelbaar veel dingen schoonheid vinden.

‘Room with a View’ van Wanda Michalak

Wat gebeurt er als we reizen? Wat is het eerste wat je doet als je jezelf in een hotel boekt? Ik zelf loop altijd rechtstreeks naar het raam … heeft het een mooi uitzicht? Geen uitzicht? Als dat niet zo is, vinden we het niet leuk. Als dat wel het geval is, voelen we ons goed en esthetisch tevreden gesteld.

Ik heb prachtige uitzichten gehad, overweldigende uitzichten, grandioze uitzichten en ook uitzichten die ik liever niet wil onthouden. Meestal, heb ik interessante uitzichten gehad. Als het uitzicht echt heel erg was, dan bekroop mij instinctief het gevoel dat de algemene vooruitzichten ook niet goed zouden zijn. In dat geval probeer ik het altijd naar iets beters te veranderen.

Door de jaren heen ben ik een krijger van het uitzicht geworden. Een gepassioneerde verdediger van het licht dat doorfiltert en de blik die naar buiten gericht is. Ik ben er goed in geworden, ik geniet ervan. Laat me u op reis meenemen door “Kamers met Uitzicht”.

Kasia Fortuna en Wanda Michalak zijn aanwezig op de opening op zaterdag 14 oktober, van 17:00 tot 19:00 uur

http://gallerywm.com/WP/wabi-sabi-room-with-a-view-by-kasia-fortuna-wanda-michalak/

 

Datum:
14 oktober 2017 / 11 november 2017
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0