Verhalen uit de Schilderswijk – 2, Een straatschoffie

In aflevering twee van Verhalen uit de Schilderswijk: Rien Tap. Rien verteld over zijn jonge jaren in de wijk. De armoede, en de ellende die hij als kind heeft ervaren. Maar ook de dingen die hij deed om toch aan eten te komen.

Als klein straatschoffie was Rien bezig om alleen of met zijn kameraden, de buurt onveilig te maken. Samen op de rooftocht, allemaal om te overleven in een moeilijke tijd in de wijk.

Haagse beeldbank

Met foto’s uit de prachtige collectie van het Haags Gemeente Archief krijgen we een kleurrijke reis door de tijd. Deze reportage was een tijdje op de plank terecht gekomen omdat we maar twee foto's hadden om het verhaal te illustreren. Gelukkig hebben we een berg foto's kunnen vinden waardoor ook dit verhaal naar buiten kan. Daarom zijn wij van Haagse Dingen blij met de site van http://www.haagsebeeldbank.nl/  een heerlijke duik in de Haagse geschiedenis.  

Uw verhaal!

Heeft u nou ook een verhaal die verteld moet worden ? Neem dan contact met ons op via redactie@haagsedingen.nl. Belangrijk is wel dat U zelf voor eventueel foto's of beeldmateriaal zorgt (dingen die u heeft bewaard die het verhaal kunnen illustreren). Beelden waar rechten of kosten zijn aan verbonden zullen wij niet gebruiken.

http://www.haagsedingen.nl/

Circa:
Nee

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0