‘Wij gaan naar Canada’ in Openluchtmuseum

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmiddag 3 mei in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de presentatie ‘Wij gaan naar Canada’. 

De presentatie in de Friese boerderij Midlum vertelt het verhaal van de emigratiegolf van Nederlanders naar Canada in de jaren 50. Nederlanders die het geluk overzee zochten maar ook voor lastige en emotionele keuzes kwamen te staan.

Opnieuw beginnen

Men moest alles achterlaten en opnieuw beginnen. De presentatie laat deze dilemma’s op verschillende manieren zien. Prinses Margriet houdt een korte toespraak en verricht aansluitend de openingshandeling.

Emoties

De tentoonstelling 'Wij gaan naar Canada' laat de emoties zien waar veel gezinnen mee te maken kregen. Het ene gezinslid zag het vertrek naar Canada als een mogelijkheid, hoop op een beter bestaan. Maar tegelijkertijd werd het vertrek naar Canada door een ander gezinslid juist ervaren als angst. Want wat laat je allemaal achter? De tentoonstelling bevat nieuwe technieken die  zorgen dat de bezoeker betrokken wordt bij deze dilemma's en emoties. 

Koninklijk Huis in Tweede Wereldoorlog

De koninklijke familie heeft een sterke band met het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden kroonprinses Juliana en haar dochters namelijk onderdak in Ottawa, waar prinses Margriet in 1943 geboren is.

https://openluchtmuseum.nl

Datum:
3 mei 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0