Derde editie Haagse museumnacht Kids

Zo’n twintig Haagse musea en culturele instellingen openen zaterdag 16 maart 2019 hun deuren tussen 17:00 en 22:00 uur. Na een uitverkochte tweede editie verwacht de organisatie dat de kaartverkoop ook dit jaar snel zal gaan.

Museumnacht Kids biedt een programma vol bijzondere tentoonstellingen en films, spannende speurtochten en geinige workshops, dit jaar in het thema fantasie. Tickets zijn vanaf 7 januari verkrijgbaar.

Fantasie

Na haar eerste editie in 2017 blijkt Museumnacht Kids een groot succes. Vorig jaar was de nacht zelfs helemaal uitverkocht. Dit jaar krijgt het leukste avondje uit voor kinderen een vervolg in het thema fantasie. De avond start met een gezellige en interactieve opening in het Gemeentemuseum.

Daarna gaat het feest vrolijk verder in zo’n 20 deelnemende instellingen en wordt de fantasie geprikkeld met inspirerende tentoonstellingen, workshops en activiteiten. Zo breng je je tekening tot leven in COMM, haal je je Reuzenbewijs in het Gemeentemuseum en ga je aan de slag met de toverlantaarn bij Huygens’ Hofwijck.

In het Museon bouw en lanceer je zelfs een raket, en bij Nest en het Nationale Theater werk je mee aan een levend museum. Museumnacht Kids wordt dansend en springend afgesloten tijdens de afterparty in de Tweede Kamer. Fantasierijke outfits zijn meer dan welkom!

Pendeldienst

De verder weg gelegen deelnemers bereik je gemakkelijk met de gratis pendeldienst. Een ritje in de historische bussen van het Haags Busmuseum zijn een beleving op zich. De bussen rijden tussen het centrum en het Kinderboekenmuseum, Gemeentemuseum, Nest en Voorburg. 

Kaartverkoop start maandag 7 januari 2019 om 12.00 uur. Vroege vogels kopen hun tickets online voor € 5,- p.p.. Wees er snel bij, want ze zijn zo gevlogen. De reguliere prijs is € 7,50; zowel online als offline te koop. Het tarief is voor kinderen en ouders gelijk. Ooievaarspashouders kunnen hun ticket met 50% korting bij de VVV in het stadhuis kopen. Op de website www.museumnachtkids.nl is alle informatie over het programma en de kaartverkoop te vinden. 

Datum:
16 maart 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0