Haagse fotografe Milene van Arendonk brengt een ode aan de Haagse Koffietent

Een koffietent of koffiehuis is, zoals Harry Jekkers toen zo mooi beschreef, ‘een houten keetje van vijf bij zes meter waar alle problemen van de wereld inpassen, en die worden door de arbeiders met een bakkie pleur eventjes opgelost en geanalyseerd in een paar seconden.’

Inmiddels zijn er verschillende koffiehuizen, koffietenten en koffiekiosken van verschillende groten. Maar nog altijd is het dé plek om werk te vinden, om wereldproblemen op te lossen en uiteraard om een bakkie pleur te drinken en broodje bal te eten.

Besguitstuiter met sallûf

Ondanks dat er nog best een hoop koffietenten zijn, dreigen ze uit het straatbeeld te verdwijnen. De ene wordt een Thaise toko, de ander een Surinaamse broodjeszaak. Documentaire fotografe Milene van Arendonk vindt dit eeuwig zonde en legt de koffietenten stijlvol vast voordat ze uit het Haagse straatbeeld dreigen te verdwijnen.

Ik sprak onlangs af met Milene van Arendonk om te praten over haar plan voor een nieuw fotoboek over de Haagse koffietent. En waar spreek je dan af. natuurlijk bij een koffietent. Frits en Anja van Koffiekiosk t pleintje ontvingen ons gastvrij en trakteerde ons met koffie en een besguitstuiter met sallûf (Broodje bal met mayonaise). U kunt Milene steunen, meer weten kijk dan op: facebook De Haagse Koffietent.  

  https://www.facebook.com/dehaagsekoffietent/ 
https://bit.ly/2OORmDE

Circa:
Nee

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0