20 jaar Marres!

20 Jaar geleden, op 18 september, opende Marres voor het eerst haar deuren voor publiek. Talloze tentoonstellingen, performances, gesprekken en borrels vonden plaats door de jaren heen

Marres viert de 20ste verjaardag op 18 september vanaf 18:30 uur, en proosten op eenieder die betrokken is of is geweest met het verleden, heden of de toekomst van het kunstenhuis. 

Momenten uit het verleden

Er zijn performances en concerten, uit archieven zijn oude- en nieuwe beeld- en geluidsfragmenten naar boven gehaald. “Wat misschien nog wel het meest bijzonder is, is dat we momenten uit het verleden herbeleven.”

Start op Vrijthof

Zo start de avond om 18:30 op het Vrijthof, waar we gezamenlijk in een parade naar Marres lopen, waarna vanaf de tweede verdieping van Marres de huissleutel naar beneden gegooid zal worden. Deze twee evenementen zijn een knipoog naar de openingsdag in 1999.

Performances en gesprekken

Vanaf 19:30 zullen de kamers van het huis van Marres gebruikt worden voor performances van David Helbich, Mylan Hoezen, Frank Koolen en Puck Vonk, gesprekken met Maria Pask, Gijs Frieling, Ardi Poels, Valentijn Byvanck en Tineke Kambier, en optredens van Echo&Seashell en LosDQ. Ook wordt de gehele avond beeldmateriaal tentoongesteld. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. 

https://www.marres.org/en/home-en/
 

Datum:
18 september 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0