Prinsjesfestival 2019 in teken Vrouwenkiesrecht en Gelijke kansen

Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden, in de week voor en op Prinsjesdag. Tijdens Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn. Oftewel een land waarin iedereen meetelt en iedereen ertoe doet. Daarom omvat het festival zowel inhoudelijke als feestelijke activiteiten. Zo maken we van Prinsjesfestival een feest voor iedereen. Van politiek betrokkenen tot mensen die Den Haag vooral bezoeken voor de gezelligheid. Van studenten tot gezinnen. En natuurlijk tal van politieke kopstukken.

Ieder jaar een ander thema

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2019 is het thema: ‘Gezocht: volksvertegenwoordiger (v/m) | Gelijke kansen na 100 jaar algemeen kiesrecht?’.  Op 8 september 1919 verscheen de wet die vrouwen kiesrecht verleent, in het Staatsblad. Kort na de 100e verjaardag van deze afkondiging stelt Prinsjesfestival 2019 de positie van vrouwen in de politiek centraal. Waarom lijkt de politiek nog steeds een mannenbolwerk te zijn? En hoe zit het met spreiding naar afkomst, leeftijd, regio of opleiding? Betekent vertegenwoordiging ook altijd afspiegeling? Is de politiek een gesloten systeem dat allerlei groepen bewust of onbewust uitsluit? Hoe ver zijn we honderd jaar later?

Gastprovincie 2019: Zuid-Holland

Prinsjesfestival biedt ieder jaar een podium aan een provincie. Op deze manier wil het festival een brug slaan van de hofstad naar de rest van het land en ervoor zorgen dat het feest van de democratie geen Haags feestje is, maar een feest voor iedereen. In 2019 is de provincie Zuid-Holland op het festival te gast. Zuid-Holland volgt Gelderland op, die vanuit haar eigen PrinsjesAmbassade tal van activiteiten organiseerde.

Festival voor iedereen

Prinsjesfestival richt zich op diverse doelgroepen. Van jong tot oud. Het biedt informatieve en inspirerende evenementen voor politiek betrokkenen, maar ook gezellige activiteiten voor bezoekers van de Haagse binnenstad. Daarnaast zijn enkele evenementen in het bijzonder gericht op scholieren en studenten. Deze organiseren we in samenwerking met tal van scholen en opleidingen uit de regio.

Hieronder een filmpje over het vorige Prinsjesfestival  

https://www.prinsjesfestival.nl/

Datum:
10 september 2019 / 17 september 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0