Dutch Design Week 2021: optimistische koers is uitgezet

Dutch Design Week 2021: optimistische koers is uitgezet

Dutch Design Week (DDW) riep dit jaar met het thema The Greater Number op kritisch te kijken naar onze manier van produceren en consumeren. Op het grootste ontwerpfestival van Noord-Europa was te zien hoezeer ontwerpers bezig zijn met het vinden van de juiste balans, naar minder of naar meer maar beter.

Grote groepen ontwerpers zijn zich bewust van het feit dat het anders moet en dragen daarvoor creatieve ideeën en vernieuwende ontwerpen aan. En dat is geen kant en klare oplossing, maar een gezamenlijke zoektocht naar een betere balans. Een greater number. 

Ontwerpers als gewetensvolle gidsen

Directeur en beroepsoptimist Martijn Paulen is tevreden en ziet de toekomst positief tegemoet: “DDW21 kwam precies op het juiste moment. Er is zoveel gaande in de wereld. Meer dan ooit hebben we het perspectief en de bevlogenheid van ontwerpers nodig. We zien dat zij hun tanden zetten in het scala van vraagstukken waarmee we ons geconfronteerd zien en zij stellen daarbij steeds het algemeen belang voorop. Of het nu gaat om het stikstofprobleem, woningnood, mobiliteit of sociale vraagstukken rondom bijvoorbeeld inclusiviteit, ontwerpers vormen de gidsende voorhoede waar het gaat om het uitzetten van een nieuwe koers. Een koers die ons leidt naar een duurzame, socialere en meer rechtvaardige toekomst.”

Nagenieten met DDW TV

Projecten, evenementen, studio’s – design was overal om ons heen. En wat ons betreft kan het niet genoeg zijn! Daarom streamden we iedere dag DDW TV. Een talkshow gepresenteerd door Brecht van Hulten, vol boeiende gesprekken en inspirerende items. Kijk terug wat je allemaal gemist hebt.

DDW is het resultaat van het goede werk van de vele deelnemers, vrijwilligers, locaties en instanties. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze succesvolle editie. Op naar volgend jaar, op naar DDW22. Tot dan van 22 t/m 30 oktober 2022.

Foto: Graduation Show DAE, Cleo Goossens

www.ddw.nl 

Datum:
25 oktober 2021

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0