Beurs van Bijzondere Uitgevers 2021 | Paradiso Amsterdam

Beurs van Bijzondere Uitgevers 2021 | Paradiso Amsterdam

Vooralsnog lijkt het door te gaan: de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso Amsterdam. Ruim honderd uitgevers en makers uit Nederland en België verkopen op zondag 5 december voor de 44ste keer kunstboeken, (vertaalde) literaire parels, dichtbundels, self publishing uitgaven, literaire non-fictie, unieke (papieren) objecten, riso- of zeefdrukprints op de Beurs van Bijzondere Uitgevers in alle zalen van Paradiso. 

Wat deze uitgevers en makers verbindt is dat zij authenticiteit, creativiteit en eigenzinnigheid hoog in het vaandel dragen. Deze veelal specialistische uitgevers en makers hebben weliswaar een relatief kleine bijdrage aan het Nederlandstalige (boeken)aanbod, hun bijzondere uitgaven zijn artistiek en kwalitatief zeer hoogwaardig en met bijzonder veel aandacht voor het maakproces en het materiaal gemaakt. Elke belangrijke Nederlandse auteur en kunstenaar heeft in de loop van zijn of haar loopbaan bij deze uitgeverijen gepubliceerd.

De Beurs van Bijzondere Uitgevers is het langstlopende programma in Paradiso. De eerste editie vond in 1977 plaats. Omdat het vorig jaar niet door kon gaan in verband met corona, vindt dit jaar de 44ste editie plaats.

Bekijk evenement op Facebook

Interview: Elisa Pesapane

Tijdens de beurs wordt Elisa Pesapane geïnterviewd in de kelder van Paradiso. Pesapane kreeg in 2018 van het Literatuurmuseum het verzoek een portret van Arnon Grunberg te schilderen. Dit mondde uit in een veel omvangrijker project. Een gesamtkunstwerk van schilder en schrijver waarvoor de eerste vijftig levens- en werkjaren van Arnon Grunberg het materiaal vormen. Elisa Pesapane schilderde een monumentaal drieluik op paneel en schreef eenbijbehorend boek: 'Liefde na Auschwitz. Op reis met de verslinders en verslondenen van Arnon Grunberg.' 

Zondag 5 december 2021 in Paradiso
Zaal open 12:00 tot 15:00.  

https://www.paradiso.nl/

Datum:
5 december 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0