Première Herman van Veens ‘Anne de Poes’ zondag 26 februari in Amare

Première Herman van Veens ‘Anne de Poes’ zondag 26 februari in Amare 

Zondagochtend 26 februari, 11.00 uur is in de Haagse concertzaal Amare de feestelijke première van Anne de Poes. Dit nieuwe symfonische sprookje, een muzikale, spannende en poeslieve vertelling met prachtige poppen en heerlijke liedjes, werd geschreven door Herman van Veen en Mark Haayema. Joost Geevers dirigeert het Residentie Orkest

Er was eens een jonge, rossige kat genaamd Anne de Poes. Op een dag raakt ze haar familie kwijt. Daarom gaat ze samen met meeuw Midas op reis, op zoek naar haar vader, een zwerfkat. Op dit avontuur doorkruist ze vele landen en komt ze allerlei kleurrijke figuren tegen. Ga je mee Annes neus achterna, op zoek naar haar papa? 

Herman van Veen: “Ooit presenteerden wij in de jaren zeventig van de vorige eeuw, met het Residentie Orkest, het symfonische sprookje Alfred J. Kwak in Eend grote terts. Nu, een leven later, schreef ik een nieuw verhaal voor dit roemrijke orkest, Anne de Poes, vernoemd naar onze dochter.

Bronzen engel 

Bij mijn zoveeljarig bestaan kreeg ik van de Nederlandse Vereniging van schouwburgdirecteuren een bronzen engel van de Vlaamse beeldhouwer Julia Berger. Dit frêle wezen staat nu al zo’n twintig jaar bij ons in de tuin de bomen, de dieren, ons huis en familie te beschermen. Achter het beeld liggen onze ‘verscheiden’ huisdieren begraven. Een poes en drie honden: Lisa, Bandit, June en Mark.

Poes Lisa stond met mijn dochter model voor het verhaal van Anne de Poes. Van Lisa leende ik haar kattenkwaad en snoezen, van Anne het kind, haar nieuwsgierigheid en grapjes. Het was niet moeilijk het verhaal van Anne de Poes te schrijven; Anne is immers is de som van een huiskat, een dochter, een reizende vader en een overleden oma.

Presenteerde ik ooit in mijn jonge jaren Alfred, zo zal Anne gepresenteerd gaan worden door de door mij bewonderde acteur/schrijver Mark Haayema en zijn collega Eric-Jan Lens. Ik voorspel u een prachtige, muzikale, spannende en theatrale gebeurtenis. Mocht de toekomst van Anne zo worden als de geschiedenis van Alfred dan wacht ons veel leuks. Bijvoorbeeld dit voorjaar al het gelijknamige boek bij Uitgeverij Harlekijn met illustraties van Cynthia Borst.” 

ANNE DE POES

Verhaal, script & regie: Herman van Veen, liedteksten: Mark Haayema, muziek: Edith Leerkes, acteurs: Mark Haayema & Eric-Jan Lens, poppen: Cynthia Borst. Met het Residentie Orkest olv Joost Geevers. 

Zou je zelf weleens instrumenten willen uitproberen?Kom dan toeteren, pingelen en trommelen samen met de musici van het orkest.Na het concert kun je een uur lang instrumenten uitproberen in de Instrumententuin.  

Residentie Orkest Den Haag website, Instagram, Facebook, YouTube 

Foto’s: Anne de Poes (© Cynthia Borst) & Herman van Veen (© Jesse Willems)

https://www.amare.nl/

Datum:
26 februari 2023

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0